Møllerup Products

Brand

Møllerup Products

På Møllerup arbejder vi med hamp og hampens unikke ernæringsmæssige egenskaber. Vi dyrket hamp i Danmark, og resultatet er en række gode produkter, som du kan købe her på webshoppen og i forskellige af landets butikker (se forhandlere – tryk her)

Vi anvender en industri hampe sort ved navn Finola, som indeholder under 0,2% THC, som er det der kan bruges som euforiserende stoffer. Desuden sidder THC i hamp i bladene, og vi anvender kun frøene til fødevareproduktion. 
Der er derfor absolut ikke problemer med at spise hamp og f.eks. køre bil efterfølgende.

Vi har dyrket hamp siden 2015, både konventionel og økologisk hamp, ingen af dem bliver sprøjtet, hverken for ukrudt, svamp eller insekter!

360 graders anvendelse


Hamp som fødevare, hamp som hudpleje, hamp som isolering - bæredygtig hamp 360 grader.

Møllerup Gods dyrker og høster hampen som grovvare, hvorefter Møllerup Brands A/S fungerer som udviklings- og handelsvirksomhed til afsætning af fødevarer med hamp. Dyrkningen foregår både på Møllerup og hos andre gode landmænd.

Møllerup Gods er involveret i endnu en virksomhed, Advance Nonwoven A/S, som producerer maskiner til udvinding og forarbejdning af fibre. Det er bl.a. plantefibre fra hampens stængler.

Disse kan ved forarbejdning anvendes til måtter af alle slags, akustikplader, så-måtter mv. Og i hårdt presset form sågar til formspændte møbler.

På den måde har vi på Møllerup Gods en 360 graders anvendelse af hampeplanten.

Historie


Marsk Stig Andersen Hvide er den tidligst kendte ejer af Møllerup. Han var en af de mest indflydelsesrige mænd i Danmark efter kongen. I 1286 blev han dømt for mordet på Kong Erik Klipping i Finderup Lade og erklæret fredløs

Marsk var titlen for Danmarks riges øverste hærfører fra starten af 1200 tallet til enevældens indførelse. Det var det tredjevigtigste embede efter righofmesteren og kansleren. Han udnævntes af kongen og skulle være en indfødt adelig. 

 

Møllerup gik i arv eller blev handlet blandt slægtninge til Marsk Stig i de efterfølgende 500 år. Knud Gyllenstjerne opførte den nuværende hovedbygning i bindingsværk i begyndelsen af 1700-tallet, da den gamle borg ikke var ”fin” nok til hans vordende hustru, Elizabeth Rosenkrantz fra Rosenholm.

Skibsreder Poul Carl købte Møllerup i 1920, og siden er godset gået i arv inden for denne slægt. Barnebarnet Flemming Lüttichau overtog i 1967 og ejede det frem til 2002, hvor hans datter og svigersøn Anne Sophie og Stig Gamborg overtog Møllerup Gods.

 

Møllerup Gods i dag

 

Møllerup Gods er et levende sted, hvor vi værner om naturen og kulturhistorien i respekt for generationer, der svandt, og generationer, der kommer. Vi er en meget lille del af en meget lang historie. Når vi lægger nyt tag på huset og planter egetræer i skoven, så er det en investering for vores børns børnebørn. 

På samme måde høster vi i dag frugterne af de frø, som fortidige generationer har sået. Det er et ansvar, vi forvalter med stor taknemmelighed og stolthed. Møllerup Gods er i dag et familieforetagende - Anne Sophie og Stig Gamborg med fire børn, Alexander, Christoffer, Amalie og Valdemar